Hallo,

Ik stel me graag even aan je voor. Mijn naam is Erna Feijge en ik ben geboren in Delft op 13 september 1963. Van kinds af aan houd ik van tekenen en schilderen. Ik weet nog goed dat ik als kind erg blij was toen ik een kladblok of schetsboek en viltstiften voor mijn verjaardag kreeg. Ik ben in getrouwd met Chris en heb twee volwassen dochters, Nikki en Shanna die allebei op zichzelf wonen. Daardoor kwam er een zolderkamer vrij en is dat ons atelier geworden, want ook Chris vindt het leuk om te schilderen. Wel wonen er bij ons twee poezen, Frutsel en Siepie.

Na de HAVO ging ik naar de KLOS (opleiding voor Kleuterleidsters). Daar kreeg ik voor de vakken Nederlands en Tekenen de opdracht: “Maak een prentenboek”. Dit deed ik met groot plezier. Het boek heb ik “Felix en Floortje” genoemd en gaat over twee katten. Later heb ik dit boek veelvuldig voorgelezen aan de kinderen op de basisschool. Als ik vertelde dat ik het zelf gemaakt had, keken ze me vaak ongelovig aan.  Pas toen ik 50 jaar werd heb ik het boekje in eigen beheer uitgegeven en is ook via deze website te bestellen bij mij. Zie de pagina Prentenboek.Het is erg leuk om je eigen boekje gedrukt te zien.

Ik werk nu al ruim 26 jaar op een basisschool als leerkracht. Groep 3 heeft mijn voorkeur. Kinderen leren lezen, rekenen, schrijven en natuurlijk ook tekenen en knutselen vind ik erg leuk.

Op latere leeftijd heb ik een cursus schilderen gevolgd in Nootdorp, maar door tijdgebrek ben ik daar mee gestopt. Schilderen kwam er toen een lange poos niet meer van. Nu heb ik de draad weer opgepakt, en geniet hier met volle teugen van. Schilderen werkt heerlijk ontspannend!

Ik vind het ook leuk om te experimenteren met kleuren. Regenbogen hebben altijd een grote aantrekkingskracht op mij. Ik vind het een uitdaging om aan een schilderij beginnen en te kijken wat eruit komt. Ook gebruik ik voorbeelden, bijvoorbeeld foto’s of de bloemen uit mijn tuin. Bloem

D 009 – Kat vrolijk 0.60 x 0.80 m.

Van de dieren hebben de katten mijn voorkeur. Ik ben opgegroeid met katten. Ik ben gek op bloemen en met name tulpen en zonnebloemen en vind het dan ook leuk om deze te schilderen. Tulpen hebben mijn voorkeur, maar het allerliefst ga ik gewoon lekker met verf aan de slag en dan kijken wat er tevoorschijn komt. Zo is onderstaand schilderij ontstaan.

A020 Kleurenzee 1.25 x 0.75 m.

Heel veel plezier bij het bekijken van mijn website.

Erna Feijge

email: strekenvanerna@gmail.com